Stevnesesongen er i gang, hva skal jeg huske på.

Da er vi snart i gang!

Allerede i Januar er stevnesesongen i gang. Vi har latt hestene få fri over Jul og Nyttår slik at de skal kunne bare får være «hest» og nyte lange dager med utegang, masse mat og hygge. Nå er vi i gang med ny sesong og første stevne går av stabelen 19-20. januar. Det blir spennende for Erwin og Nova å stille første stevne etter Novas skade i November som gjorde at de sto over de siste stevnene i Desember, for å gi hesten ekstra tid til å bli 100% bra igjen.

Erwin ble værende på stallen tom 23. desember for å jobbe Nova på bakken. De jobbet seg tilbake med ett eget treningsprogram etter at hun fikk skaden i November 2018. Han var hjemme en kort uke før han var tilbake i stallen den 1. januar for å ha en god uke på å starte rolig og gjøre hesten klar for treningene som starter 7. januar. Nova har vært veldig fin å ri den første uken og det ser ut som hun har hatt godt av ro og litt ferie.

For å klargjøre de 2 for stevnesesongen har vi skiftet klubb. Vi bestemte oss for å klubbskifte slik de kan være med i Norgesserien for lag, og det gir mer mening å være medlem i en klubb som er i tilknytning til regionen de oppholder seg i. Norges Rytterforbund ser helst at man bytter klubb ved årsskiftet, så det var det vi gjorde, men man kan også bytte under sesongen om man kan vise at det er hensiktsmessig (pga flytting, skole eller annet) at man skifter klubb.

Hestelisens og Rytterlisens må også betales før man kan starte sesongen. Er man først registrert kan lisenser betales enkel på nettet. Skal man starte for første gang bør du lese her for å sørge for at du gjør registreringen på riktig måte og i rett rekkefølge.

Husk også å sjekke utstyret slik at du har det du trenger og at alt er helt og i orden. Nyttår er en tid for å gå igjennom det du har og eventuelt selge det du ikke trenger, eller få på plass noe som du mangler.

Sjekk også du har vaksinasjoner i orden. Ut i fra hvilke stevner du skal delta på kan det være nok med vaksinasjon 1 gang per år, men skal du stille landsstevner, Elitestevner eller FEI-stevner er vaksinasjon hver 6. mnd. Veterinæren må skrive inn i passet når siste vaksinasjon er gjort.

Da ønsker vi alle en riktig god stevnesesong:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.