Stevnenerver – hvordan kontrollere dem!

Hvordan skal jeg kontrollere min nervøsitet!

Når man skal starte stevne er det mange som slite med nerver. Noen ryttere kan kontrollere disse nervene og kanalisere dem til å bli positiv energi som gir dem en mental fordel i forhold til andre ryttere som lar nervene ta overhånd. Blir man for nervøs og ikke har teknikker som hjelper deg med å få kontroll over din mentale tilstand, kan det ende med at man rir teknisk dårligere en normalt, glemmer banen eller at nervene overføres til hesten, som igjen kan føre til uhell eller feil. 

Utfordringen er at hver enkelt rytter må finne sin «greie» for å kunne kontrollere egne nerver, og det finnes ikke noe fasit på hva som vil fungere for deg, det må du finne ut av selv. En mentaltrener kan hjelpe deg med å finne ut av hva du bør ha fokus på og gi deg gode råd om teknikker du kan bruke for å komme i rett mental tilstand. Fysisk aktivitet, feks. jogging, før du skal ri, er en teknikk som brukes. Med jogging får du ut energi som gjør at du er mer avslappet i kroppen når du skal ri. Pusteteknikker brukes også, puste dypt, med magen, senke skuldre, tenke positive tanker eller tanker som gir deg en god følelse og kanskje får deg til å trekke på smilebåndet.

Underbevisstheten er noe som kan spille deg ett puss. Det er kanskje noe helt annet en hesten, stevnet eller ridningen som plager deg, men du har noe i hverdagen som du tenker mye på. Det kan være alt fra skolearbeid, jobb, andre mennesker, foreldre eller andre ting. Dette ligger i underbevisstheten din og gjør at du har «høye» skuldre. Hesten merker dette selv om du forsøker å skyve det bort, og kan gi utslag i dårligere prestasjon.

Den mentale tilstanden er ikke noe man fikser på ett blunk, men det viktigste er at du gir mentaltrening en plass i det daglige treningsarbeidet, og finner det som «funker» for deg slik at du kan prestere ditt beste når det gjelder.

Lykke til!

2 thoughts on “Stevnenerver – hvordan kontrollere dem!

  1. turkce says:

    Hiya, I am really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish only about gossip and internet stuff and this is actually frustrating. A good site with exciting content, that is what I need. Thank you for making this site, and I will be visiting again. Do you do newsletters by email? Bonnibelle Haley Pas

    • joyaggie says:

      Thank you again. I would like to do newsletters, but has not got the time to do that yet. Something for me to work on

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.