Oppfølgingsblog Myler bitt!

Testing av Myler bitt level 2

Skrev tidligere en blog ang. bitt der jeg nevnte at vi hadde kjøpt inn ett Myler bitt. Dette har vi nå fått, og testet. Vi kjøpte ett level 2 bitt, med eggbutt ringer, som er for hester som er godt i gang med treningen, men kan ha problemer med å holde formen og kontakten til tøylen. Det er hester som feks. forsøker å finne bittet og rytters hånd, men av ulike årsaker ikke klarer å holde dette i mer en noen få steg, før hodet enten går opp eller faller inn mot brystet. Gaping eller risting med hodet kan også være indikasjoner på at ting ikke er helt der de burde være. 

Det vi har merket så langt er at hesten går raskere inn i form, altså hesten bruker kortere tid på å finne rytters hånd samt gå stabilt i form, også i overganger og tempovekslinger. Tidligere tok det litt tid før hun kom på plass, nå går hun fint inn i form fra første steg. Hesten skummer også mye mindre. Med tidligere bitt var det til tider veldig mye skum, nå kan man så vidt se ett lite tynt belegg med skum akkurat rundt leppene, men ingenting mer en det.

Vi var veldig spente da vi hadde fått beskjed om at mange ulike typer bitt var forsøkt på Nova, men hun var ikke «happy» med noen av dem, så dette kunne gå begge veier. Styrkemessig er bittet mildt, som ett todelt eller tredelt bitt med eggbutt ringer. Faste ringer gjør at bittet ikke klyper i munnvikene og bittet ligger mer stabilt i hestens munn i forhold til løse ringer.

Myler bittet er tynnere en bittet vi brukte tidligere, noe jeg tror er en fordel, da bittet tar mindre plass i en allerede overfylt hestemunn. Nova skal også ha tannsjekk den neste tiden, slik at vi er sikre på at tenner og munn er godt ivaretatt.

Så erfaringene så langt er helt klart positive. Her er link til siden vi kjøpte vårt Myler bitt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.