Nytt år med nye muligheter

2020 blir ett nytt spennende år.

Ja tiden flyr og nå går vi inn i den siste halvdelen av vårt 3 år på videregående Skole. Erwin har gjort en fantastisk jobb med Ellie, og de avsluttet året med å starte 130cm klasser. Ellie har hatt godt av faste rutiner, dyktige trenere og en tilpasningsdyktig rytter som forsto hennes behov, mentale helse og kunne gi henne den tryggheten og støtten hun trengte for å kunne gi alt og bli den beste utgaven av seg selv. Ellie er nå tilbake hos sine eiere og vi ønsker henne alt godt for fremtiden.

Nova er i fint driv fremover. Hun har hatt en god og lang juleferie med masse utegang, god mat og er nå klar for vårsesongen. Hun avsluttet året med å ha startet flere 120cm klasser og er i ferd med å bli mer mental stabil, men er jo, som vi vet, en dame som krever at man rir henne korrekt for at hun skal respondere slik man ønsker. På Stall OL avsluttet de før jul med løshopping av alle hester.  Nova tok dette på strak arm, med flott teknikk, og viste virkelig hvilken kapasitet og potensiale som ligger i henne. Under kan du se video fra løshoppingen.

 

Spørsmålet en rytter hele tiden spør seg er hva er å ri en hest korrekt? Alle hester er ulike og dette krever utrolig mye erfaring fra rytter slik at man kan tilpasse seg den hesten man sitter på. Grunnridning/Bakkearbeid er alltid viktig og legger en god base for å bli godt kjent med hesten og hva som får den til å yte best mulig. En god fremgangsmåte er å ri så mange ulike hester som mulig slik at man får flest mulig timer i salen. Samtidig må man som rytter være bevisst at man må jobbe effektivt og kjenne hvordan akkurat denne hesten fungerer og hva den responderer på.
Vi har gått igjennom mange ulike stiler og teknikker med Nova, akkurat nå ser hun ut til å respondere best med at rytter står mest mulig i 2 punkts sits, slik at rytter ikke blir for tung i salen.

Vi har også forsøkt å sitte mer i 3 punkts sist, men siden hun er så sensitiv ser det ut som hun føler seg mer «presset» i en 3 punkts sits når rytter rir mer med setet, enn i en 2 punkts sits hvor hun får mer frihet i ryggen og rytter jobber mer med lår og legg. I tillegg har vi forsøkt flere ulike bitt, bittfritt, myler bitt med tungefrihet etc, men nå går hun med ett mykt gummibitt som ser ut til å fungere bra både på bakken og i sprang.

Juleferien er i alle fall over for både hest og rytter, og treningene er i full gang. Vårsesongen blir spennende og vi håper du vil følge oss på ferden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.