Med ett brak ut av 2018 og inn i 2019 for flere hester.

Endelig 2019!

Ett nytt år er i gang. Etter en Jul/Nyttår med flere triste historier om hunder og hester som har blitt skremt og skadet av raketter, kan det se ut som vi fikk en litt trang fødsel inn i det nye året. Mine tanker går ut til alle de berørte hesteeiere og med bønn om at regelverket rundt rakett oppskytning vil bli gjennomgått slik at vi slipper skader på mennesker og dyr på en kveld som skal være til glede for store og små. 

Vi har heldigvis vært skånet for noen uhell når det kommer til raketter og nyttår, både her i Norge og i Spania. Det jeg tenker på er at siden det har gått så bra, så lenge, er det vel bare snakk om tid før noe skjer!

Når vi bodde i Spania var stallen omringet av landbruksområder hvor det ble plantet masse ulike grønnsaker i de ulike årstidene. På høsten plantet de salat, og for å gjøre plantingen så enkel som mulig skjøt bøndene frøene ned i jorden. Det hørtes nesten ut som når man skyter opp en rakett, og jeg skvatt like mye hver gang. Hestene derimot tok det hele med stor ro. Når det skytes hele dagen over flere dager blir det bare en lyd som er der, men som ikke betyr fare. Selv når det kom nye hester til stallen var dette ikke noe problem, de lærte rett og slett av de andre hestene at dette ikke var noe farlig. Dette nøt vi godt av under Nyttårsfeiringen.

I Norge har vi også vært heldige. Vi har hatt trygge hester, og vi har alltid passet på at de har vært inne i boksene sine med god mat og drikke, og litt radio når det står på som verst. En vinter hadde vi 2 hester hjemme på nyttårsaften og vi var spente på hvordan det skulle gå siden vi bor på ett vinterturiststed der de fleste går helt bananas med å skyte opp raketter tidlig og sent. Vi sørget for at hesten var ridd tidlig på morgenen og hatt sin utetid, men tok dem inn tidligere for å sikre oss at de ikke ble redde om noen skulle være tidlig ute med oppskyting. Vi var hos hestene når fyrverkeriet var som verst, men hestene var rolige og spiste mat og koste seg, så heldig vis var det ingen fare.

Når det er sagt og vi når ser frem mot 2019 så håper jeg at fortsettelsen blir bedre en den litt triste starten for flere hester og hesteeiere rundt omkring i Norge. Regelverket er der for når vi har lov til å skyte opp raketter, men dette kan vi dyreeiere ikke ta for god fisk, og tro at alle forholder seg til, dessverre. Viktig at vi tenker positivt og tar de forehåndsregler vi mener er riktige, og viktige for våre hester, slik at de også kan få en god start på det nye året.

Ønsker alle ett fortsatt godt nytt år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.