Hva og hvordan skal man pakke til Stevner!

Hjelp, har jeg husket alt jeg trenger til Stevnet.

Er man litt uerfaren eller ikke har så lett for å ha system på hva man skal ha med seg på stevner er det fort gjort at man glemmer noe. Det er utrolig kjedelig å stå på stevneplassen for å sale opp og finne ut at man har glemt salgjorden! om man ikke er nervøs og stresset fra før, blir man det i alle fall da, noe som kan resultere i at du må reise hjem uten å få ridd ett eneste hinder. Jeg har funnet et system som fungerer fint for oss, og som jeg håper kan hjelpe noen andre med å få med seg alt, hver gang.

Nå er vi blitt så drevne at vi har det meste i hodet, men jeg bruker å sette meg ned et par kvelder før vi skal dra for å gå igjennom listen min. Listen skriver du bare en gang, så kan du bruke den samme listen igjen neste gang. Jeg bruker det som jeg kaller «listen ekstra» og «listen hesten nedenfra og opp»

«Listen ekstra» er alt vi trenger utenom selve hesten og hestens utstyr når man rir. Det kommer litt an på om du bare skal på dagstevne eller om du skal ha hesten oppstallet over flere dager på selve stevneplassen. Jeg lager listen med alt for både dagstevne og oppstallingsstevne, men øverst i listen har jeg det jeg trenger for dagstevne og lenger ned kommer det som man trenger for oppstallingsstevne. Nedenfor ser du  hva jeg har på  min liste:

 • Hestepass
 • Hestelisens og rytterlisens
 • Høy til hest
 • Vannbøtte til hest inkl. kroker til å henge opp vannbøtte.
 • Transportbeskyttere (om du bruker dette)
 • Skrittedekken/svettedekken til hest (du må se an årstiden ut i fra hvilke dekken du skal ta med deg)
 • Sjabrakk
 • Stevnejakke til rytter
 • Ekvipasjenummer til hest og rytter.
 • Ridestøvler
 • Sporer
 • Pisk
 • Hjelm
 • Sikkerhetsvest
 • Børster til hest
 • Strikker til å flette manen til hesten
 • Hovskrape til hest
 • Brodder til hest om dette trengs.
 • Stevneskap med nøkkel.
 • Kraftfor til hesten for antall dager du skal stå oppstallet
 • Høy til hesten for antall dager du skal stå oppstallet
 • Bandasjeunderlag og bandasjer (om du bruker dette på din hest)
 • Ekstra hodelag, salgjord, grime og leietau.

«Liste hest nedenfra og opp» er alt som trengs til hesten når den skal ris:

 • Beinbeskyttere
 • Sløyfe for halen (dersom du bruker dette)
 • Salgjord
 • Sal med stigbøyler og remmer.
 • Forstykke
 • Martingal
 • Hodelag

Til slutt går jeg over hengeren for å se at alt er i orden, at den er ren med ny flis og at bremser og lys fungerer som det skal.

Dette er mine lister, men du kan legge til andre ting du trenger eller fjerne det du ikke trenger, men følger du dette så vil jeg tro at du har det aller meste for å få en helt super stevnedag.

OBS! Ikke glem hest og rytter:)

Lykke til:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.