Heather Nova- Hollandsk Varmblods- Spranghest

Heather Nova.

Har skrevet litt om de ulike hestene vi har har hatt over de siste årene, men den hesten vi har nå er en Hollandsk Varmblods hoppe som heter Heather Nova. Alle våre hester har hatt en god stamtavle. Dette er ett bevisst valg vi har tatt da vi mener gener spiller en rolle, og kan gi deg det «lille» ekstra når du har som mål å klatre opp i klassene. Vi har heller aldri kjøpt en hest som er eldre en 8 år. Ved  å ta ett slikt valg har vi kommet godt og mindre godt ut av det, men har alltid høstet erfaring og kunnskap som vi har tatt med oss videre. 

Stamtavlen.

Heather Nova, eller Nova som hun heter til daglig, fant vi i Stavanger. Det var egentlig ikke henne vi skulle prøve når vi kom dit, men selgerne sa at vi kunne få prøve henne, men de ville se Erwin ri først da Nova først ble innridd som 4 åring, nå var hun 6 år, så hun var fersk og kunne være krevende å ri. Jeg hadde fått stamtavlen hennes tilsendt og visste at hingsten på morsiden var Balou du Rouet og bestefar var Baloubet du Rouet, Far til Nova er hingsten Caleandro og farfar er Cassini ll. Altså stamtavlen var i orden.

Ridbarhet

Oppvarmingen gikk fint, men da hun var ung, var hun avhengig av at rytter passet på skuldrene og Erwin måtte sitte forholdsvis rolig slik at han ikke unødvendig forstyrret hestens balanse. Svingene måtte gjøres store og runde slik at rytter fikk med hele hesten og skuldrene ikke «datt» ut. Hun var også vàr for sjenkel og kunne protestere når man klemte for mye. Jevn fart og ro i ridningen så gikk hun som en klokke, men når du spurte om for mye, eller hun ikke forsto, stoppet hun opp og begynte å små steile. (Viste seg at hun hadde kastet av flere andre ryttere som hadde prøvd henne, men nå hadde Erwin erfaringen fra sin tidligere hest Cascador som vi kjøpte som 4 åring, så han beholdt roen og Nova så ut til å respondere positivt på det han gjorde, så de tok bare en volte og fortsatte som om ingenting hadde skjedd.) Hun hadde ett fantastisk sprang, sugde godt mot hinder og var utrolig forsiktig. Godt opptrekk med frambena og høye bakben over alle hinder.

Personlighet.

Hvem var så Nova. Viktig for oss var også hestens personlighet og at hun ville passe sammen med Erwin. Vi ville også gjerne vite hvor hun kom fra for å forstå hvorfor hun var som hun var. Selv om hun bare var 6 år hadde hun en ro som en eldre hest. Røntgenbildene var i orden og hesten var sunn og frisk. Hun kunne håndteres av alle og fulgte Erwin som en hund. Hun var nysgjerrig, men ikke nappete eller frekk. Hun hadde store brune rolige øyne som bare hadde ventet på at hun skulle få EN person å forholde seg til.

Hun ble kjøpt opp som unghest av en hollender som så etter gode avelshester, hopper og hingster. Nova hadde en kompakt, sterk og kraftig kropp, og heldigvis kom våre venner fra Stavanger ned til Holland og så henne løshoppe og var ikke i tvil om at denne hesten skulle de ha. Hun kom så til Stavanger som 4 åring og ble innridd og startet noen stevner som 5 åring. Pga av hun var innridd så sent hadde hun mistet aldersbestemte klasser i Norge så hun hadde ikke så mye å vise til stevnemessig. Nova hadde reist mye, hadde vært i kontakt med mange ulike mennesker, noe som viser at hun har en sterk psyke ved at hun har beholdt roen i menneskers nærvær, men trengte en person som red henne fast og hun kunne lære å kjenne over lengre tid.

Nå er Nova en mye roligere hest og ri, hun liker jobben og gjør alltid sitt beste under trening og stevner. Elsker turer i skog og mark, og spranget hennes er helt fantastisk. Fra Juni til starten av November 2018 har de startet mange stevner, fra 80cm i Juli til 115cm i Oktober, og hun kommer alltid i mål. Plutselig i November på ett stevne stoppet hun og hun begynte å små steile. Erwin ble veldig skuffet og forsto ikke hva som skjedde. Etter litt nærmere undersøkelser fant vi ut at hun var litt halt på høyre bakben, så vi tok henne rett til behandling og nå er hun i full trening igjen etter at Erwin har gjennomført anvist opptreningsprogram, til punkt og prikke. Det vi lærte av dette var at Nova er en hest som gir alt så lenge hun kan, men når noe er feil så viser hun dette tydelig og klart, slik at Erwin forstår at noe er galt, og Nova trenger hjelp. Tror at denne hendelsen og prosessen i etterkant har bundet dem enda tettere sammen som team.

Nå skal de 2 ha juleferie, og vi gleder oss masse til hva vårsesongen 2019 vil bringe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.