Første stevnet er unnagjort – 2019 Here We Come!

Startskuddet er gått!

Det skjer masse i disse dager, og i helgen var det klart for det første stevnet. Vi var veldig spente på hvordan det ville gå etter skaden som Nova fikk i November 2018. Hesten plukket opp der hun slapp så hest og rytter er definitivt i rute, og man ser at Erwin har lagt ned mye jobb i opptreningsperioden. Det er utrolig moro å følge disse 2 da man vet hvor mye arbeid som legges ned, og man ser utviklingen til hesten fra gang til gang, samt at de blir mer og mer samkjørte.

 

Nova og Erwin skulle ha en myk start på sesongen så de startet 1. meter og 1.10 meter på lørdag og 1.10 meter på søndag. Ble 4 feil i hver av klassene på lørdag, men var fornøyd med hest og den tekniske ridningen. Ble 0 feil på søndag i 1.10 meter, men var ikke riktig så fornøyd med flyt og ridning denne dagen selv med 0 feil. Nå fortsetter treningen før det blir 2 nye stevner i februar.

Så ett lite hjertesukk fra en bekymret mor:) Det er kaldt å stille stevner i Norge om vinteren og det var mange kalde ryttere på stevneplassen. For oss er det like viktig at rytter varmer opp og holder seg varm, akkurat slik som hesten, før de skal ut å ri. På den måten kan man ri best mulig og man blir ikke stiv som en pinne uten følelse i hender og tær. Vi pakker på flere lag av dekken på hesten, men glemmer at rytter også må holde seg varm. Lue, hansker/votter, overtrekksbukse, varme jakker + varm drikke bør være essensielt for å få en best mulig opplevelse, og ikke minst resultat.

Fikk også testet det nye Myler bittet denne helgen, men kommer tilbake til dette i en oppfølgingsblog om bitt.

Sender alle flinke, kalde ryttere varme tanker:) Hest er Best.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.