Ellie, Velkommen til oss!

Dobbel moro medfører dobbel jobb!

Vi er så heldige! Vi har nå fått lov til å ta oss av Elegance AS, eller Ellie som hun kalles til daglig. Vi skal ha henne på fôr i 1,5 år for å se om Erwin klarer å ri henne frem til å bli det beste hun kan bli. Ellie er en 10 års KWPN hoppe som Erwin skal ri i tillegg til Nova. Siden Nova er så ung er det flott at vi har fått muligheten til å ha Ellie som en hest nummer to. Ellie har mer erfaring og er mer «ferdig» i sin utdannelse, noe som gjør at Erwin få mer tid i salen og kan trekke veksler på å ri 2 ulike hester.

Ellie har akkurat ankommet og hun vil trenge noen dager på å «lande». Dette er en hest som per nå er ganske annerledes en Nova på mange områder, men vi tror og håper at vi skal klare å gi henne trygget og ro slik at hun kan slappe av og føle seg sikker sammen med oss.

Som nevnt er Ellie en KWPN (Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland) som på Norsk betyr Kongelig Varmlods Hestestambok Nederland. Hun har en god stamtavle med blandt annet Campbell VDL x Zeus. KWPN er egentlig en «ny» miks rase som stammer fra de tradisjonelle Hollandske rasene Gelderlender og Groningen som er kjent som arbeidshester. Videre foredlet man denne blandingsrasen med Engelsk fullblods. Senere er det også tilført tysk og fransk blod. Rasen har dermed fått en atletisk kropp med kraftig bakparti som egner seg spesielt godt som spranghester.

Ellie har per definisjonen over en egnet kroppsfasong for å bli en flott spranghest. Det vi merker med henne, og som vi må ta hensyn til,er at hun også har vârheten til en fullblods. Dette betyr at vi må sørge for at hun kommer inn i gode rutiner som gjør at hun får ro og trygghet i sine omgivelser.

Ellie har hatt sin første trening med Ove på Stall OL, og det gikk over all forventning. Første treninger er alltid vanskelige da man ikke kjenner hesten så godt, men man ønsker fortsatt å vise den frem fra sin beste side. Både Ellie og Erwin leverte det beste de kunne, så fortsetter dette har vi masse og glede oss til.

Det er spennende tider for oss nå og vi håper mange vil følge oss på denne spennende reisen.

Hest er Best:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.